Archives
Post Categories

ABOUT US

Bachelor Degree Program (s1)

Description of Program

Visual Communication Design of School of Creative Industries endeavors to synergize the potentials of DKV IM Telkom and DKV STISI Telkom. The curriculum is composed with collaborating the characteristics of DKV IM Telkom focusing on the design management discipline, and the strength of STISI Telkom concentrating on art and design, which is based on quarrying the Indonesia’s natural and cultural capital. This excellence distinguishes Visual Communication Design of Telkom University from the other Visual Communication Design departments in Indonesia. It is supported by various awards achieved both nationally and internationally, that become one of public recognition for the existence of  DKV Telkom University.

vision

Menjadi program studi Desain Komunikasi Visual yang unggul berbasis ICT dan kearifan lokal, serta pusat pengembangan creativepreneur yang diakui masyarakat nasional dan internasional.

mission

1. Menyelenggarakan pendidikan di bidang Desain Komunikasi Visual untuk menghasilkan lulusan berjiwa Creativepreneur yang menguasai ICT dan memahami kearifan lokal;
  2. Memperkuat penelitian di bidang desain komunikasi visual dengan industri, akademisi, swasta dan pemerintah untuk menghasilkan karya yang berdampak pada pertumbuhan ekonomi kreatif nasional;
  3. Melaksanakan kegiatan pengabdian pada masyarakat melalui implementasi Creativepreneur yang mendukung peningkatan kualitas kehidupan dan pemberdayaan masyarakat

Learning Outcomes

Sasaran  Prodi S1-DKV yaitu:

1. Meningkatnya kualitas dan daya saing lulusan Prodi S1-DKV
  2. Meningkatnya kualitas dan kuantitas dosen Prodi S1-DKV